Kläder och fotografering

31 januari 2018

" Vad ska jag ha på mig? "  
Inför en fotografering brukar det största problemet de flesta vittnar om vara just detta.

Fotograf: Marie-Therese Karlberg Stylist: Mindi Lundqvist Stilkonsulterna

Vi på Stilkonsulterna har hjälpt många med beklädnad inför just detta och tillsammans med vår fantastiska fotograf är vi bra på att ta fram och hitta vad som framhäver det bästa hos just dig på bild. 

Här kommer 7 snabba tips: 

  1. Tänk hud runt halsen, v-ringar eller runt. Detta för att förlänga halsen och skapa fin siluett. 
  2.  Inga knappar över bysten de kan glipa lätt på bild. Undvik även gärna båtringat då det tendear att göra dig bredare över axlarna och korta halsen (givetvis beroende på din kroppstyp, byst och hals men generellt är detta inte gynsamt.) 
  3. Bär gärna klackar, desto högre desto bätter. På bild är det svårt att slå i vad det gör för din kroppshålling och siluett även om du inte går i detta till vardags. 
  4. En ansiktsmask och en BUS, färg i ansiktet är inte fel heller. Allt som skapar kontraster och det gör det om dina tänder som är vita får konstratera mot en lite mörkare hudton.
  5. Bär plagg som markerar midjan. Oavsett din storlek är det lättare för fotografen att ev "hjälpa" figuren på traven i efterhand här. Oversized eller för lösa hängande plagg kommer bara göra att du ser större ut på bild. En duktig fotograf hjälper dig att vrida och vända så att dina bästa sida kommer fram på bild
  6. Glöm inte fixa naglarna. 
  7. Bär gärna färg. Det får dig att sticka ut lite mer i "bildmängden" och skapar ett personligt intryck.

 

Hör av dig för hjälp med att välja kläder till din fotografering. 

HÄR eller på

info@stilkonsulterna.se