Varför en Personal Shopper?

Mindi Lundqvist
16 november 2021

Varför Personal Shopper? 
Ja varför finns vi personal shoppers eller stilcoacher eller stilkonsulter. 

Jag kan bara gå till mig själv och varför jag startade Stilkonsulterna. Jag upplevde att fler och fler kom in i de butiker som jag arbetade i och bad om tips och råd och hjälp med kläder och klädval. Detta alltså inte kring den butik jag arbetade i utan de bad om generellt tips på var det skulle söka och var de skulle shoppa. De upplevde att jag hade kunnat guida dem förra gången de var här kring var de skulle gå och hitta resterande de behövde som alltså inte fanns i butiken jag stod. 
Känslan de gav mig var att kläder och att hitta sin stil är som vilket annat område som helst. Det kräver tid, engagemang, ett visst mått av intresse och kunskap. Jag visste att jag redan hade detta. Detta är något jag lagt mycket tid på genom åren på grund utan att det helt enkelt är ett stort intresse som därför gett mig stor kunskap kring färg, form, märken och passform och framföra allt människor. Efter alla år i butik och många år i jeansbutik med folks kroppsnojor och med en produkt som jeans som majoriteten upplever som svår kände jag att jo visst finns det ett behov och visst har jag den kunskap som efterfrågas. 

Vad är problemet, varför kan jag inte bara gå in i en butik och handla och på personlig service där? Jo visst kan du det och det finns fantasktik personal i de flesta butiker, jag var själv en av dem. Men problemet är att de helt enkelt är begränsade. Det finns bara ett visst utbud på den yta där de står. Sen tar det slut. Självklart är detta beroende på ditt behov. Om du bara vill ha en vit t- shirt och är nöjd så funkar detta kalas. Men vill du hitta den absolut bästa t-shirten för dig, som känns som dig och en modell som du desstutom kan fortsätta att köpa om och om igen och sluta leta efter och som sitter bäst på dig. Då kan de bara presentera det som finns i deras butik. Vi har fria händer att scanna hela marknaden.
Vill du ta ett helhetsgrepp på din garderob och "börja om" är det också ok att gå in i en butik. Men eftersom du själv är i ett läga där du inte vet åt vilket " nytt" håll du ska titta på är risken stor att du köper sådant som känns bekant och som du i princip redan har. Personalen i butiken vill såklart gärna hjälpa dig på alla sätt de kan, men deras främsta uppgift gentemot sin arbetgivare är att sälja det de har i den butiken där de står.  Vår arbetsgivare är DU och det är endast dig vi behöver göra nöjd.
Därigenom har vi möjlhget att erbjuda ett nytt perspektiv, tolka dig och presentera nya ideer som du själv kanska aldrig hade tänkt på och har möjlighet att göra det med hjäp av hela utbudet som finns.
Det är förövrigt den kommentar vi får oftast vid en provning  -"Den tröjan hade jag aldrig tagit i själv, men åh vad fin den var och vad bra den satt på mig" . Så roligt varje gång att få höra. 

Så vad är det vi gör? Får du bara en färgkarta och det här ska du ha på dig? Nej så jobbar inte vi Stilkonsulterna i alla fall. Vi brukar säga att skillnaden på oss och en klassisk stylist är just detta, Vi vill inte klä på, vi vill klä fram. 
Ja visst handlar det om märken och färg, form, trender och mode. Men det handlar allra mest om dig. Vad vill du projicera på din omvärld, vad vill du att man ska tillskriva dig för egenskaper. Detta är vad vi hjälper dig med. Vi sållar i kläddjungeln för att hitta det som passar dig och det du vill förmedla. Det du trivs i och kommer att faktiskt använda. 

Helt enkelt att guida dig i dig själv och vad du vill uttrycka och säga genom det du sätter på dig. 

 

Men det finns ju flera aktörer på marknaden, vilken ska jag välja? Ja visst finns vi numera ett par personal shopper aktöeter på markanden. Definitift fler än det fanns när jag startade Stilkonsulterna, som då hette Mindi Style & Subtance 2011. Ett namn som jag valde då för att jag ville att just ordet substans skulle finnas med. Att det måste handla om just substance, innehåll och mening i kombination med mode och kläder. 
Vårt tips här när du ska välja en stylist, stilcoach, hårfrisör, nagelstylist ja vem som helt som ska göra något kerativt med dig. Är helt enkelt att försöka scanna av om den eller de faktiskt gillar människor. Missförstå mig rätt här. Man kan vara jätte duktig på allt kreativt man gör. Men om det ska utföras på en människa åt en person måste man tycka om och intressera sig för människor. Bara för att någon är bra på att klä sig själv, kan allt om trender och mode. Betyder inte det dessvärre att personen är bra på att klä dig. För att kunna göra det anser jag att man måste intressera sig för dig.  

Vi finns här för just DIG. 

/Mindi Lundqvist 

Grundare, Stilcoach och personalshopper 
Stilkonsulterna Sthlm 

#personalshopping #klädhjälp #stylist #kläddjungel #stilcoach #stilkonsulterna #mindistyle #dinstil